Masa mula-mula guna produk timbang kilo happy sangat sebab kulit cepat sangat putih, cerah, jeragat hilang! Tanpa sedar sebenarnya kesan produk timbang kilo pada kulit, pada diri, pada organ sangatlah buruk.

Nyawa bakal jadi taruhan! Yes! serius.. nyawa gaisss.

 

NAK TAU PRODUK TU TIMBANG KILO ATAU BUKAN?

1. Pergi ke kedai jamu dalam mall atau mana-mana toko jamu. Segala skincare dalam kotak, ada satu set, dalam set tu ada krim siang & krim malam, bekas kecil-kecil, warna warni meriah, itulah produk sampah.

 

kesan produk timbang kilo

2. Cari siapa founder atau syarikat pengeluar produk tu. Selidik latar belakang dia. Kalau tak ada background medic atau chemist, SPM belum habis, atau jenis belajar tak tinggi mana, kalau guna kilang OEM, maknanya produk dia berpotensi produk sampah.

3. Benda yang paling senang, baca label pada kotak produk. Ada alamat kilang tak? Ada senarai bahan-bahan tak? Kalau takde, itu produk sampah!

4. Ada KKM belum tentu selamat sebab ada founder yang tak jujur. Hantar sample lain kat KKM, jual lain pulak. Yang ada KKM pun perlu diragukan, apatah lagi yang tak ada KKM. Lagi la sampah!

5. Tengok testimoni tu belek betul-betul dulu. Jangan terlalu cepat percaya. Kalau edit sampai hilang hidung, itu produk sampah!

6. Produk bau wangi semerbak macam letak minyak wangi sebab nak hilangkam bau merkuri.

 

kesan produk timbang kilo

 

7. Tekstur produk. Kalau melekit dan berkilat, warna terang itu tandanya ada merkuri. Bila dibiarkan lama-lama, bekas krim akan jadi hitam.

 

kesan produk timbang kilo

8. Sekiranya awak pakai dan muka rosak, kulit jadi nipis, merah dan nampak jelas urat halus pada kulit. Confirm sampah! Takde istilah healing crisis disini. Kalau ada yang cakap “aku pakai elok je”. Biar saya cerita sikit. Ada 3 cara merkuri / hydroquinone / tretinoin rosakkan kulit.

Pertama, kesan segera. Baru pakai, kulit terus rosak.

Kedua, lepas berhenti baru kulit rosak.

Ketiga, muka glowing, cantik, berkilat. Tapi awak tak sedar yang buah pinggang pulak rosak slow-slow.

 

kesan produk timbang kilo

 

“Pakai kat muka, macam mana buah pinggang yang rosak? Tak ada kena mengena!” Banyakkanlah membaca wahai rakyat Malaysia! Merkuri boleh meresap melalui kulit sampai ke dalam saluran darah, darah dibawa ke buah pinggang untuk tapis.

Bahan kimia hanya perlukan 26 SAAT untuk masuk ke dalam salur darah. TITIK!

 

kesan produk timbang kilo

9. Overclaim!. Pakai hari ni esok dah putih. Pakai seminggu dah glowing pinkish bagai.

 

kesan produk timbang kilo

Biasa nampak kulit yang jadi macam ni?

Macam jeragat, macam bukan.

Tapi, sebenarnya ini bukan jeragat.

Ini adalah Exogenous Onchronosis (EO). Kesan produk timbang kilo ataupun penggunaan produk yang mengandungi hydroquinone yang terlalu tinggi.

Hydroquinone yang digunakan tanpa kawalan & jangka masa panjang.

Mula-mula kesan produk timbang kilo, kulit akan glowing! Tapi, lama-kelamaan keadaan kulit akan berubah terutamanya jika terputus bekalan produk!

Kulit macam ni, tak tahan dengan sinaran matahari yang terlalu lama, akan terasa pedih. Tanda awal permasalahan ini ialah seperti tompok-tompok kebiruan akan kelihatan & ia akan bertukar warna yang gelap seakan kehitaman.

Paling sedih, masalah kulit macam ni adalah ia boleh kekal

Tolonglah jauhi produk yang berbahaya ye.

Nak kulit glowing tak susah pun sebenarnya, cuma kena sabar. Sebab benda baik, memang perlu masa! Kulit nak cantik, nak sihat perlu masa. Tak boleh harapkan kesan serta-merta.

Masalahnya ramai yang tak sabar. Semua nak cepat sampai tak peduli dah apa yang ditepek di muka.

ARTIKEL BERKAITAN: Tempoh Skincare Berkesan, Berapa Lama?

kesan produk timbang kilo

Nak kulit glowing cara sihat? Wajib SABAR & KONSISTEN

Kunci untuk dapat hasil yang baik, hydration perlu dijaga dengan rapi. Elakkan too much hydration for oily skin & untuk dry skin, well you need extra hydration. Kulit kita semua berbeza keperluan.

Haa gitulahhh.

 

kesan produk timbang kilo
Ini pula kesan daripada penggunaan produk yang ada merkuri.

 

MEREKA-MEREKA INI BERJAYA PULIHKAN KULIT YANG ROSAK KESAN PRODUK TIMBANG KILO

kesan produk timbang kilo
Customer ni masih dalam proses pemulihan kerana dia masih baru gunakan SET MEERACLE

 

kesan produk timbang kilo

kesan produk timbang kilo
Kalau anda boleh SABAR & KONSISTEN macam customer ni. Jom! cuba MEERACLE

 

kesan produk timbang kilo

Ini adalah SET LENGKAP MEERACLE SKINCARE. Bermula dari pencuci muka hinggalah ke Sunscreen.

Bagi yang nak memulihkan kulit muka akibat kesan produk timbang kilo, JANGAN terburu-buru, cukup bermula dengan:

FASA 1 (PERMULAAN)

  1. MEERACLE Gemstone Facial Cleanser Advanced Formula
  2. MEERACLE Under The Sea Toner
  3. MEERACLE Under The Sea Moisturizer
  4. MEERACLE Amber Barricade SPF50 UVA/UVB Sunscreen

 

Selepas lebih kurang 2 bulan menggunakan produk MEERACLE (SET PERMULAAN), barulah anda boleh guna SET LENGKAP MEERACLE (FASA 2)

FASA 2 (SELEPAS 2 BULAN)

  1. MEERACLE Gemstone Facial Cleanser Advanced Formula
  2. MEERACLE Under The Sea Toner
  3. MEERACLE Gemstone Facial Serum Advanced Formula
  4. MEERACLE Booster Ampoule
  5. MEERACLE Under The Sea Moisturizer
  6. Amber Barricade SPF50 UVA/UVB Sunscreen

 

SEBELUM WHATSAPP SAYA UNTUK PULIHKAN KULIT YANG ROSAK KESAN PRODUK TIMBANG KILO, PASTIKAN ANDA DAH STOP GUNA PRODUK TERSEBUT SEKURANG-KURANGNYA 3 HARI. OK?

 

kesan produk timbang kilo

 

Komen Facebook:
Kesan Produk Timbang Kilo Pada Kulit Sangatlah Buruk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *