Tak kiralah samada kulit anda kering, berminyak, normal atau jenis kombinasi, krim pelembap adalah produk yang perlu ada dalam rutin skincare harian anda. Pastikan juga anda guna moisturizer terbaik ye.

Tanpa kompromi!

Krim pelembap boleh membantu mengekalkan kelembapan dan kesegaran kulit. Seiring dengan bertambahnya usia, kelenjar minyak yang menjaga kesihatan kulit mula kehilangan kuasanya, menyebabkan ia menghasilkan lebih sedikit minyak.

Guna moisturizer terbaik setiap hari akan membuatkan kelenjar tidak perlu bekerja keras untuk memastikan kulit anda sihat sepanjang hayat anda.

 

moisturizer terbaik

MENGURANGKAN ISU KULIT

Apabila kulit anda kering, banyak masalah boleh timbul dengan kulit anda kerana ketidakseimbangan yang berlaku.

Anda mungkin melihat peningkatan kemerahan, lebih banyak jerawat dan juga kulit berkilat daripada pengeluaran minyak yang terlalu reaktif.

Untuk mengelakkan hal ini, apa yang anda perlukan ialah pelembap @ moisturizer terbaik untuk mengimbangi kelembapan kulit anda.

Untuk kulit kering, anda boleh gunakan krim berminyak untuk melembapkan kulit anda dan mengimbangi kandungan minyak.

Untuk kulit berminyak secara semulajadi, anda perlu gunakan yang jenis losyen kerana jumlah minyak dalam pelembap tersebut cenderung lebih rendah.

BACA JUGA: Cara Kenal Produk Timbang Kilo, JANGAN Terjebak!

 

KEKAL AWET MUDA

Kawasan tertentu kulit anda cenderung untuk menggantikan sel lebih kerap daripada bahagian lain. Ini boleh termasuk telinga dan leher, dada dan seluruh muka anda.

Apabila kulit anda segar dan baru, ia mungkin lebih terdedah kepada kesan sinaran matahari dan cuaca.

Ini adalah kawasan yang cenderung mempunyai risiko paling tinggi untuk mendapat kanser kulit.

Ini juga bermakna kulit di kawasan ini adalah jauh kurang daya tahan berbanding bahagian lain badan sekiranya sebarang jenis trauma berlaku.

Dengan menggunakan moisturizer terbaik, kulit anda akan berganti hanya dibahagian yang perlu diganti kerana kulit lebih sihat apabila ia lembap.

 

PELEMBAP JUGA MEMBANTU MELAWAN KEDUTAN

TIADA siapa yang mahu kelihatan tua sebelum masanya. Kan?

Jadi, JANGAN abaikan krim pelembap dalam rutin skincare harian anda. Dengan menggunakan moisturizer terbaik, anda boleh mengekalkan kedutan pada tahap minimum.

Kulit anda menjadi gebu apabila anda tidak meninggalkan krim pelembap. Moisturizer terbaik mampu menjadikan wajah anda kelihatan lebih tegang dan mengurangkan kedutan.

Apabila kulit kering, kedutan menjadi lebih jelas dan anda cenderung kelihatan lebih tua.

 

BONUS: PELEMBAP BOLEH MENGEKALKAN LIANG PORI ANDA PENUH DENGAN ELEMEN BAIK

Setiap hari, kulit kita terdedah kepada pencemaran alam sekitar.

Jika anda keluar rumah tanpa sebarang jenis perlindungan pada kulit, bahan pencemar yang ada disekitar anda akan menyumbat liang pori anda.

Dengan melembapkan kulit anda setiap hari, anda mengisi liang pori anda dengan penghidratan yang diperlukan dan menghalang daripada bahan pencemar menyumbat pori-pori anda.

Ini membantu kulit anda kekal sihat dan mengurangkan risiko jatuh sakit atau cedera akibat bahan pencemar harian yang terapung di udara.

 

KESIMPULAN

Krim pelembap harian bukanlah rawatan penjagaan diri yang susah.

Ia hanya mengambil masa satu atau dua minit setiap hari, tetapi ia memberikan anda manfaat jangka panjang.

Luangkan masa untuk melindungi kulit anda daripada unsur-unsur yang boleh merosakkan kulit anda dan buat anda kelihatan tua daripada usia sebenar.

 

MEERACLE UNDER THE SEA MOISTURIZER

Jika anda tidak pasti mana satu moisturizer terbaik yang patut anda gunakan, Meeracle Under The Sea Moisturizer adalah jawapannya.

Krimnya yang sangat ringan, lembut dan cepat meresap ke dalam kulit. Tidak berminyak atau melekit dan paling penting sekali ia tidak menyumbat liang pori anda!

 

moisturizer terbaik

“KULIT SAYA JENIS BERMINYAK, PERLU KE PAKAI MOISTURIZER?”

Ya!

Walaupun kulit anda jenis berminyak, anda masih wajib pakai moisturizer setiap hari. Kenapa?

Jika kulit berminyak kekurangan lembapan, ia akan menyebabkan kulit anda ‘kehausan’ dan kelenjar kulit akan mula menghasilkan lebih banyak minyak. Kulit anda sebenarnya berminyak hanya pada luaran, tetapi sangat kering di dalam.

Jadi, pastikan pakai moisturizer ye.

 

moisturizer terbaik

TIPS PAKAI MOISTURIZER YANG BETUL

Apply terus krim moisturizer selepas mandi. TAPI, pastikan pakai Toner terlebih dulu sebelum sapukan moisturizer barulah kulit anda dapat mengunci kelembapan dengan lebih baik.

Anda boleh TEST pakai moisturizer tanpa Toner dan dengan Toner. Rasa sendiri perbezaanya. Kulit anda akan terasa lebih lembap jika anda pakai toner dan moisturizer berbanding guna moisturizer semata-mata.

Ramai yang suka abaikan penggunaan toner sebab rasa macam tak penting kan? Rugi!

 

TAMBAHAN! JANGAN LUPA SUNSCREEN

moisturizer terbaik

 

moisturizer terbaik

 

Komen Facebook:
Moisturizer Terbaik Daripada Meeracle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!