FAKTA SEBENAR TENTANG JERAGAT YANG ANDA WAJIB TAHU SEBELUM MEMILIH SKINCARE UNTUK JERAGAT.

Dalam artikel ini, saya akan terangkan dengan terperinci tentang jeragat, punca dan cara menghilangkannya dengan betul.

Bukan rawatan laser yang mahal.

Bukan teknik pengelupasan yang menyakitkan.

Bukan menggunakan bahan kimia keras yang boleh memberi banyak kesan sampingan buruk

 

skincare untuk jeragat

 

JERAGAT SANGAT DEGIL

Hakikatnya untuk menghilangkan jeragat di muka kita dengan cara yang selamat dan semulajadi bukannya senang.

Jika anda menggunakan produk murahan atau krim kilo (yang ada merkuri, hydroquinone, tretonoin dan sebagainya), jeragat memang boleh hilang selepas 1 atau 2 minggu.

TETAPI, yang hilang itu cuma jeragat di permukaan kulit sahaja. Jeragat di bahagian lapisan dalam kulit tetap kekal, dan jika anda berhenti menggunakan produk-produk seperti ini suatu hari nanti, anda terpaksa tanggunglah azabnya.

Kulit anda boleh rosak, jeragat yang lebih tebal dan teruk akan keluar, sel kulit muka juga boleh rosak tau, breakout @ jerawat yang kronik dan kulit menjadi sangat nipis serta pedih.

Lebih teruk lagi, bahan kimia merbahaya di dalam produk skincare anda juga boleh memberi risiko kerosakan organ terutamanya buah pinggang!

Berbaloi?!

Tapi ada juga yang kata “takpelah, nak cepat cantik punya pasal”

 

skincare untuk jeragat

 

SIAPA SUKA JERAGAT?

Huh! Saya yakin semua orang terutamanya wanita sangat benci dengan jeragat. Sebab jeragat buatkan muka anda nampak gelap, kusam dan hodoh kan?

Jika anda sangat benci dengan jeragat di muka setiap kali memandang cermin, langkah pertama yang anda perlu ambil bukan redah guna sembarangan skincare, tapi anda wajib faham tentang lapisan kulit dan punca jeragat ini terjadi.

Lapisan luar kulit kita (Epidermis) ada 5 lapisan. Dan setiap lapisan diganti dengan sel baru mengikut kitaran pembaharuan sel kulit.

Pusingan kitaran pembaharuan kulit adalah mengikut umur kita.

Pembaharuan sel kulit remaja adalah sekitar 28 hari

Pada usia pertengahan, ia mengambil masa antara 28-42 hari.

Dan untuk individu yang berumur 50 tahun keaas, ia boleh mengambil masa sehingga 84 hari.

Semakin lama masa yang diambil, semakin besar pembentukan sel kulit mati, yang akhirnya menyebabkan kulit kita kelihatan kusam dan tua.

Anda sudah teruja nak mencuba skincare untuk jeragat?

Tunggu dulu!

Ambil tahu tentang bagaimana jeragat terjadi.

 

DI MANA JERAGAT TERJADI?

Jeragat sebenarnya terhasil di lapisan kulit yang paling bawah.

Ada satu lapisan kulit yang dikenali sebagai Stratum Basale atau dalam terma mudah, lapisan kulit ke-5 paling dalam. (Lihat gambarajah keratan rentas kulit di bawah).

 

skincare untuk jeragat

Jeragat yang terbentuk pada lapisan Stratum Basale atau lapisan kulit ke-5 ini akan naik ke setiap lapisan kulit di atasnya mengikut kitaran pembaharuan sel kulit.

Setiap satu kitaran pembaharuan sel kulit, jeragat ini akan naik ke satu lapisan kulit dan begitulah seterusnya.

Sebab itulah ada jeragat yang nampak terang dan ada jeragat yang nampak pudar. Jeragat yang terang maksudnya ia sudah sampai ke lapisan kulit paling luar.

Manakala jeragat yang masih pudar adalah jeragat yang masih berada di lapisan kulit yang bawah dan sedang menunggu masa untuk muncul di permukaan kulit paling luar.

 

Apabila jeragat ini sudah sampai ke lapisan kulit paling luar (Stratum Corneum), jeragat itu akan menjadi sel mati dan tertanggal atau mengelupas (exfoliate).

Tetapi, ia mengambil masa yang sangat lama untuk jeragat sampai ke tahap ini.

 

PUNCA JERAGAT

Jeragat boleh terjadi akibat beberapa punca.

Punca biasa adalah sinar UV matahari.

Punca lain, apabila kita menggunakan produk skincare yang ada bahan kimia merbahaya (tetapi kita tak sedar).

Jeragat adalah lebihan pigmen Melanin (bahan) yang memberi warna gelap pada kulit yang dihasilkan oleh Sel Melanocytes.

Apabila kulit kita terkena sinar UV matahari, kulit kita akan mengeluarkan Melanin untuk melindungi kulit supaya tidak terkena radiasi yang boleh menyebabkan kerosakan kulit dan juga kanser kulit.

Melanin ini dihasilkan oleh Sel Melanocytes di lapisan Stratum Basale (lapisan kulit ke-5) dan berwarna gelap.

Sel Melanocytes ini pula dirangsang oleh enzim Tyrosinase untuk menghasilkan Melanin.

 

skincare untuk jeragat

Nota: penting untuk anda menggunakan krim pelembap kulit yang dilengkapi sunblock minimum SPF50 dengan perlindungan UVA/UVB broad spectrum bagi melindungi kulit daripada ditembusi sinar UV.

 

SKINCARE UNTUK JERAGAT

Baiklah, sekarang masuk bab yang anda nantikan iaitu skincare untuk jeragat yang anda cari-cari selama ini.

Tapi, suka saya ingatkan disini, adalah normal bagi jeragat untuk pudar hanya selepas 6 bulan hingga ke 1 tahun dengan menggunakan produk yang benar-benar semulajadi (bebas daripada sebarang jenis bahan kimia merbahaya seperti merkuri, parabens, hydroquinone, tretonoin)

SAYA TIDAK AKAN MEMBERI JANJI-JANJI MANIS DI SINI.

Anda perlu berpijak di bumi nyata dan realiti.

Jeragat boleh dihilangkan dalam masa 2 minggu selepas menggunakan produk skincare untuk jeragat ADALAH JANJI PALSU!

 

skincare untuk jeragat

 

YOUTH SHAKLEE SKINCARE UNTUK JERAGAT

YOUTH skincare sudah diuji secara klinikal dan terbukti selamat & berkesan. Tetapi jika anda berhasrat mahu menggunakan YOUTH tetapi meminta jeragat anda hilang dalam masa sebulan, ia adalah mustahil.

YOUTH skincare tidak akan melawan fitrah dan kitaran semulajadi kulit.

Dan jangan pula selepas sebulan menggunakan YOUTH tetapi jeragat tak hilang, dah nak tukar produk lain. Ini adalah langkah paling kurang bijak kerana anda tak akan dapat apa-apa manfaat langsung daripada skincare yang anda gunakan.

Tempoh paling minimum untuk skincare mula memberikan hasil adalah 3 bulan (ini bagi masalah kulit yang ringan / bagi yang tiada sebarang masalah kulit).

Jangan buang masa anda, jangan buang masa saya dan paling penting jangan buang duit anda kalau hanya menggunakan YOUTH separuh jalan. YOUTH skincare bukan magik.

Kuncinya adalah SABAR & KONSISTEN

 

tukar skincare baru

 

skincare untuk jeragat

 

Pemudaran jeragat akan berlaku pada lapisan kulit yang paling dalam (lapisan ke-5) dan secara perlahan proses ini akan mengikut turutan sehinggalah ke lapisan kulit paling luar.

Dengan ini, jeragat bukan saja dapat dihilangkan pada permukaan kulit, tetapi jeragat dapat dihilangkan secara total hingga ke lapisan kulit paling dalam.

Berbeza jika anda menggunakan skincare untuk jeragat yang berasaskan bahan kimia merbahaya yang mampu memberi kesan serta-merta kerana produk ini akan mengikis lapisan luar kulit anda satu persatu untuk menghilangkan jeragat.

Padahnya, lapisan kulit akan menjadi nipis dan sel-sel yang menghasilkan jeragat tetap kekal di situ. Lebih teruk lagi, sel-sel ini akan rosak kesan daripada bahan kimia. Bukan saja jeragat, malah muka anda bakal ditambah dengan pelbagai lagi krisis lain.

 

SKIN AGE INDEX

YOUTH skincare 100% semulajadi, selamat & berkesan tetapi YOUTH adalah khas untuk mereka yang betul-betul PENYABAR & pentingkan KULIT YANG SIHAT dahulu sebelum KULIT CANTIK.

YOUTH dibangunkan oleh pakar kulit world class di makmal Shaklee di US. Indeks Usia Kulit (Skin Age Index) yang dibangunkan oleh kumpulan pakar ini digunakan untuk mengukur penampilan tanda-tanda utama penuaan kulit dengan data klinikal.

skincare untuk jeragat

 

Apakah Dia Indeks Usia Kulit (Skin Age Index)?

Indeks Usia Kulit adalah satu bentuk formula ujikaji yang digunakan untuk mengukur kehadiran tanda-tanda utama penuaan kulit dengan data klinikal yang berasaskan fakta terhadap:-

  • KEDUTAN KULIT
  • SAIZ PORI
  • TONA KULIT
  • KEANJALAN
  • TEKSTUR KULIT
  • HIPERPIGMENTASI
  • SERI KULIT
  • KEKENDURAN

 

BAHAN-BAHAN & FORMULA HEBAT YOUTH

skincare untuk jeragat

 

Paten-pending polifenol anggur muscadine yang terdapat dalam setiap produk YOUTH mampu melindungi dan memperbaiki sel DNA dalam kulit anda sambil menghalang kerosakan kolagen dan elastin.

Kajian menunjukkan bahawa Ekstrak Stem Sel Epal mampu mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit agar kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mampu mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit kelihatan lebih berseri dan lembut lebih lama.

Patent-pending YOUTH Complex, yang diinfus dengan Lotus Japonicus bagi mengaktifkan protein utama untuk menjana semula sel-sel kulit.

Multi-paten Advanced Vital Repair + Complex menyediakan nutrien antioksidan dan vitamin penting untuk menghalang serangan radikal bebas yang merosakkan kulit. Ia juga menggalakkan pertumbuhan sel kulit baru yang lebih sihat.

 

skincare untuk jeragat

NOTA PENTING!

Masih ingat 2 punca utama jeragat tadi?

Punca utama, sinar UV matahari.

Punca ke-2, penggunaan skincare berasaskan bahan kimia merbahaya.

Jeragat yang terhasil akibat terkena cahaya matahari lebih mudah diatasi berbanding jeragat yang terhasil akibat tindakbalas bahan kimia dalam produk skincare murahan.

Ini bermakna, jika sebelum ini anda pernah menggunakan produk skincare murahan (walaupun anda beli dengan harga yang tak murah, tapi sebenarnya timbang kilo), sila bersedia untuk menerima hakikat bahawa jeragat anda akan mengambil masa yang lebih lama untuk dihilangkan.

Kesimpulannya, jika anda telah menggunakan produk skincare murahan tersebut sudah berbulan-bulan atau bertahun-tahun, JANGAN harapkan yang masalah kulit anda akan selesai dalam masa 3-4 bulan dengan YOUTH.

Bersyukurlah kerana anda dipertemukan dengan YOUTH kerana…

YOUTH.IS.HOPE

Berhenti serta-merta daripada menggunakan produk skincare murahan dan beralihlah kepada YOUTH.

 

PILIHAN SET YOUTH SKINCARE

skincare untuk jeragat
HARGA SET: RM850.25 (dapatkan diskaun sehingga 20% & bonus tunai jika anda menjadi ahli)

 

skincare untuk jeragat
HARGA SET: RM1,262.75 (dapatkan diskaun sehingga 20% & bonus tunai jika anda menjadi ahli)

 

skincare untuk jeragat
HARGA SET: RM1,675.25 (dapatkan diskaun sehingga 20% & bonus tunai jika anda menjadi ahli)

 

skincare untuk jeragat

 

Komen Facebook:
Skincare Untuk Jeragat: Set PREMIUM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *